Vår filosofi
Vår planet är till för alla att upptäcka och uppleva. Därför vi skapar multifunktionella produkter som fungerar lika väl för den som bara vill vistas ute i det fria som för erfarna äventyrare. Vi tycker inte att något äventyr är för litet. Istället anser vi att det är glädjen du får ut av det och inte storleken eller svårighetsgraden som räknas och vi vill inspirera människor att utforska naturen, oavsett om den är nära eller långt borta.
 
Vårt förhållningssätt
Den mesta konsumtionen, om inte all konsumtion, har i slutänden en negativ inverkan på miljön. Så, varför ska du bry dig om att titta på våra produkter?
Medan de flesta varumärken i outdoorindustrin tillverkar fler och fler produkter för snarlika ändamål vill vi istället erbjuda ett smalare produktsortiment för ett bredare utbud av aktiviteter, utan att tumma på ekotänk och hållbarhet. Genom att sträva efter multifunktion i varje produkt vi tillverkar hoppas vi kunna bidra till en förändring till det bättre genom att konkurrera mot större varumärken vars främsta önskan är att att öka sin försäljning och tjäna mer och mer pengar, även om det sker på bekostnad av både miljön och de människor som faktiskt tillverkar produkterna.
Vi vill uppmana våra kunder att handla ansvarsfullt. Köp inte flera produkter för mer eller mindre samma aktivitet när du kan köpa en produkt för flera aktiviteter. 
 
Vår produktutveckling 
Till skillnad från de flesta andra friluftsföretag föredrar vi att utveckla våra egna tyger istället för att köpa färdigproducerade från underleverantörer. Inte nog med att det ger våra produkter ett unikt utseende - det ger oss också full kontroll över hela produktionsledet, vilket gör att vi kan slipa på även de minsta av detaljer samt försäkra oss om att inga farliga eller miljövådliga ämnen används vid produktionen av våra produkter.
Hållbarhet är kärnan i allt vi gör och skapar. Vi strävar alltid efter ett så hållbart produktsortiment som möjligt, och i takt med att vi upptäcker nya, än mer miljövänliga materialalternativ uppdaterar vi ofta våra produkter genom att byta ut dessa, om det innebär en minskad miljöpåverkan. Som ett resultat rör vi oss ständigt bort från syntetiska och/eller petroleumbaserade material och går istället mot mer hållbara och miljövänliga naturmaterial, såsom ull, hampa, lin, bambu, m.fl.
När du köper våra produkter kan du alltid vara säker på att du gör ett aktivt val för miljön.